علت تکرر ادرار در مردان چیست؟

تکرر ادرار به نیاز بیشت از حد معمول برای تخلیه  ادرار گفته می‌شود. از آنجایی که هر انسان با دیگری متفاوت است، دلایل زیادی نیز برای تکرر ادرار در مردان وجود دارد که از خوش خیم تا جدی متغیر هستند. برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1- عفونت دستگاه ادراری (UTI)

یکی از علل مهم تکرر ادرار در مردان، این نوع عفونت سیستم ادراری است که شامل کلیه‌ها، مثانه، حالب و مجرای ادرار می‌شود. بهتر است بدانید عفونت ادراری در زنان شایع‌تر از مردان است، اما همچنان می‌تواند مردان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد.

نیاز به تخلیه ادرار بیش از اندازه در طول روز، می‌تواند باعث سوزش یا درد در هنگام ادرار، ادرار کدر یا خونی، تب و ناراحتی در قسمت پایین شکم شود که یک مشکل آزار دهنده است.

2- مشکلات پروستات

پروستات غده‌ای است که مایعی برای منی تولید می‌کند. در زیر مثانه قرار دارد و مجرای ادرار را احاطه کرده است. با افزایش سن، پروستات می‌تواند بزرگ، ملتهب یا سرطانی (سرطان پروستات) شود. این شرایط می‌تواند به مثانه و مجرای ادرار فشار وارد کند و تخلیه کامل مثانه را دشوارتر کند و باعث تکرر ادرار شود.

3- مثانه بیش فعال (OAB)

بیش فعالی مثانه وضعیتی است که در آن، عضلات مثانه به طور غیرارادی منقبض می‌شوند و حتی زمانی که مثانه پر نیست، میل شدید و ناگهانی برای ادرار کردن ایجاد می‌کند.

به همین دلیل، OAB یا بیش فعالی مثانه، می‌تواند در اثر آسیب عصبی، سنگ مثانه، تومورهای مثانه یا عوامل دیگر ایجاد شود. این عارضه همچنین ممکن است باعث بی اختیاری ادرار (نشت ادرار) یا شب ادراری (تکرر ادرار در شب) شود.

4- دیابت

دیابت یک بیماری مزمن است که بر نحوه استفاده بدن از گلوکز (قند) برای انرژی تأثیر می‌گذارد. وقتی سطح قند خون خیلی بالاست، کلیه‌ها سعی می‌کنند گلوکز اضافی را از طریق ادرار دفع کنند.

این قضیه منجر به افزایش تولید ادرار و تکرر ادرار می‌شود که می‌تواند نشانه از یک بیماری جدی‌تر باشد. دیابت همچنین می‌تواند به اعصابی که عملکرد مثانه را کنترل می‌کنند آسیب برساند و در نتیجه باعث OAB یا بی اختیاری ادرار شود.

5- علل دیگر

برخی از عوامل دیگر که می‌توانند در تکرر ادرار در مردان نقش داشته باشند عبارتند از: نوشیدن بیش از حد مایعات، به ویژه نوشیدنی‌های کافئین دار یا الکلی که یکی از عاملین اصلی تکرر ادرار هستند.

مصرف برخی داروها، مانند دیورتیک‌ها (قرص‌های آب)، آنتی هیستامین‌ها یا داروهای ضد افسردگی؛ داشتن اضطراب یا استرس؛ یا داشتن انسداد مجاری ادراری، مانند سنگ کلیه یا تنگی از دیگر علل ادرار بیش از حد در مردان به شما می‌روند.