درمان های خانگی یبوست

درمان یبوست به علت، مدت زمان و شدت آن بستگی دارد. اگر مشکل از یک بیماری زمینه‌ای نباشد، در بیشتر موارد، می‌توانید با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی خود، یبوست را در خانه درمان کنید.

برخی از اقداماتی که می‌تواند به رفع یبوست کمک کند عبارتند از:

افزایش مصرف فیبر

فیبر به نرم شدن مدفوع و افزایش حجم آن کمک می‌کند که باعث آسان شدن دفع آن می‌شود. هر فرد بسته به سن و جنسیت، باید روزانه 22 تا 34 گرم فیبر دریافت کند،.

برای دریافت مقادیر کافی فیبر، بهتر است آن را از غذاهایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، دانه‌ها و حبوبات دریافت کنید. همچنین می‌توانید از مکمل‌های فیبر مانند پوسته پسیلیوم، متیل سلولز یا دکسترین گندم همراه با مقدار زیادی آب استفاده کنید.

نوشیدن مایعات بیشتر

برای جلوگیری از سفت شدن و همچنین سخت شدن تخلیه مدفوع، همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، بهتر است در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید. آب به روان شدن و مرطوب شدن مدفوع کمک می‌کند و مانع از کم آبی بدن می‌شود.

همچنین می‌توانید مایعات دیگری مانند آب میوه، چای یا غذاهای آبدار بنوشید. با این حال، باید از الکل و کافئین پرهیز کنید، زیرا باعث کم آب شدن می‌شوند و یبوست را تشدید می‌کنند.

فعالیت بدنی منظم

یکی دیگر از بهترین راه کارها برای جلوگیری از یبوست، ورزش کردن است. این کار نه تنها به بهبود گردش خون و افزایش توان عضلانی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند عملکرد روده را بهبود بخشد.

فعالیت بدنی همچنین استرس را کاهش می‌دهد که می‌تواند بر هضم بهتر غذا تأثیر بگذارد. حداقل 30 دقیقه در روز ورزش متوسط داشته باشید، مانند پیاده روی، آهسته دویدن، شنا یا دوچرخه سواری.

شل کردن عضلات

گاهی اوقات، یبوست می‌تواند ناشی از گرفتگی یا اسپاسم عضلات کف لگن یا مقعد باشد. برای آرام کردن این ماهیچه‌ها می‌توانید تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا یا بیوفیدبک را امتحان کنید. همچنین می‌توانید از زیرپایی برای بلند کردن پاها و حمایت از وضعیت بدن در حین اجابت مزاج استفاده کنید.