Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    شنبه, می 10, 2025
    • پزشکی و سلامت
    • بهداشت جنسی
    • روانشناسی
    Facebook Instagram Pinterest LinkedIn
    باسلامتباسلامت
    تبلیغات
    • پزشکی و سلامت
    • بهداشت جنسی
    • روانشناسی
    باسلامتباسلامت
    You are at:خانه » آفت دهان چیست و چه علائم و عوارضی دارد؟
    پزشکی و سلامت

    آفت دهان چیست و چه علائم و عوارضی دارد؟

    شیدا بخشیشیدا بخشیاکتبر 22, 2023Updated:ژانویه 3, 20242 دیدگاه8 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    راه های جلوگیری از آفت دهان وزبان

    آفت‌ و زخم‌های آفتی، ضایعات کوچک و دردناکی هستند که روی بافت‌های نرم دهان یا در پایه لثه ایجاد می‌شوند. آنها مسری نیستند، اما می‌توانند خوردن، نوشیدن و صحبت کردن را مختل کرده یا با درد همراه کنند. آفت‌ معمولاً طی یک یا دو هفته خود به خود بهبود می‌یابد، اما گاهی اوقات ممکن است عود کنند یا بیشتر طول بکشند.

    اگر از آفت‌های شانکر رنج می‌برید، ممکن است از خود بپرسید که چه چیزی باعث آن‌ها می‌شود و چگونه درمانش کنید. در این مقاله از مجله آنلاین باسلامت برخی از علل احتمالی، عوامل خطر و روش‌های پیشگیری از آفت‌ها و همچنین 8 درمان ساده خانگی را بررسی می‌کنیم که می‌توانند به شما در تسکین درد و تسریع روند بهبودی کمک کنند.

    چه چیزی باعث ایجاد آفت دهان می‌شود؟

    آفت به عنوان یک بیماری آزار دهنده که در دهان و زبان ایجاد می‌شود، علت دقیق و مشخص ندارد، اما محققان گمان می‌کنند که ترکیبی از عوامل در بروز آن‌ها نقش دارند. برخی از محرک‌های احتمالی برای آفت عبارتند از:

    • آسیب جزئی به دهان که در اثر کار دندانپزشکی، مسواک زدن بیش از حد، اشتباهات ورزشی یا گاز گرفتن تصادفی داخل دهان.
    • خمیردندان‌ها و دهان شویه‌های حاوی سدیم لوریل سولفات، یک ماده شیمیایی خشن که می‌تواند غشاهای مخاطی دهان را تحریک کند.
    • برخی غذاها، به ویژه انواع اسیدی یا تند، مانند مرکبات، گوجه فرنگی، شکلات، قهوه و آجیل.
    • استرس، اضطراب یا تغییرات هورمونی، مانند دوران قاعدگی، بارداری یا یائسگی.
    • آلرژی یا حساسیت به مواد خاصی در غذا یا محصولات خوراکی شما.
    • کمبودهای تغذیه‌ای، مانند سطوح پایین ویتامین B12، روی، اسید فولیک یا آهن.
    • بیماری های زمینه‌ای مانند بیماری سلیاک، بیماری التهابی روده، HIV/AIDS، لوپوس یا بیماری بهجت.
    • عوامل ژنتیکی، زیرا برخی افراد ممکن است تمایل به ایجاد زخم‌های شانکر را به ارث ببرند.

    چگونه از آفت دهان پیشگیری کنیم؟

    بهتر است بدانید با توجه به پیشرفت روزافزون علم در تمام زمینه‌ها، اما هنوز راهی که بتواند به طور کامل از آفت جلوگیری کند پیدا نشده است. با این حال اقداماتی وجود دارد که می‌توان برای کاهش فراوانی و شدت آن انجام داد. برخی از روش‌های پیشگیری عبارتند از:

    • رعایت بهداشت دهان و دندان با مسواک زدن دو بار در روز با یک مسواک نرم و نخ دندان کشیدن روزانه. همچنین از استفاده خمیردندان‌ها یا دهانشویه‌هایی که حاوی سدیم لوریل سولفات یا سایر مواد خشن هستند خودداری کنید.
    • داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های بدون چربی است. اجتناب از خوردن غذاهایی که باعث آفت دهان می‌شوند یا آن را را تحریک می‌کنند.
    • مدیریت سطوح استرس با تمرین تکنیک‌های آرامش بخش، مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا یا گوش دادن به موسیقی. اگر استرس مزمن یا مشکلات اضطراب دارید، از متخصص کمک بگیرید.
    • از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید، زیرا می‌توانند زخم‌های شانکر شما را بدتر کرده و بهبودی آن‌ها را به تاخیر بیندازند.
    • برای معاینه و تمیز کردن به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. در صورت داشتن زخم‌های مکرر یا شدید یا هر گونه مشکل دهانی دیگر به دندانپزشک خود اطلاع دهید. دندانپزشک شما ممکن است برخی از درمان‌ها یا محصولاتی را توصیه کند که می‌تواند به شما در پیشگیری یا درمان آفت کمک کند.

    8 درمان خانگی ساده برای آفت دهان

    اگر در دهان یا زبان خود آفت دارید، ممکن است بخواهید برخی از این درمان‌های خانگی ساده را امتحان کنید که می‌تواند به کاهش درد و تسریع روند بهبودی کمک کند.

    با این حال، به خاطر داشته باشید که این نوع درمان‌ جایگزین توصیه و درمان پزشکی نیست. اگر آفت دهان شما بزرگ، مداوم، عود کننده یا همراه با علائم دیگری مانند تب، تورم غدد لنفاوی یا مشکل در بلع است، باید در اسرع وقت به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید.

    در ادامه 8 درمان طبیعی که با مواد اولیه ای که در خانه موجود است برای درد آفت میتوانید استفاده کنید عبارتند از:

    1- شستشو با آب نمک

    برای درمان خانگی آفت دهان و زبان، شستشوی دهان با آب نمک یکی از رایج‌ترین و موثرترین درمان‌ها برای آفت دهان است. آب نمک می‌تواند به کاهش التهاب و کشتن باکتری‌هایی که ممکن است باعث عفونت شوند کمک کند.

    برای استفاده از این دارو؛ یک قاشق چایخوری نمک را در نصف فنجان آب گرم حل کنید. این محلول را به مدت 15 تا 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید و آن را تف کنید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید تا آفت دهان بهبود یابد.

    2- شستشو با جوش شیرین

    جوش شیرین یکی دیگر از مواد طبیعی است که می‌تواند به درمان آفت کمک کند. جوش شیرین می‌تواند به خنثی کردن اسیدیته در دهان کمک کند و تحریکات ناشی از آفت را تسکین دهد.

    برای استفاده از آن، یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در نصف فنجان آب حل کنید. این محلول را به مدت 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید و آن را تف کنید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید تا زخم شانکر بهبود یابد.

    3- شستشو با پراکسید هیدروژن

    از جمله داروهایی که برای رفع آفت میتوان استفاده کرد پراکسید هیدروژن است که به عنوان یک عامل ضد عفونی کننده، می‌تواند به ضد عفونی کردن دهان و جلوگیری از ایجاد عفونت در زخم شانکر کمک کند.

    بهتر است یک قسمت از پراکسید هیدروژن 3٪ را با یک قسمت آب مخلوط کنید. یک سواب پنبه‌ای را به این محلول آغشته کنید و آن را به آرامی روی آفت بکشید. محلول را قورت ندهید. این کار را سه تا چهار بار در روز تکرار کنید تا این زخم دهانی بهبود یابد.

    4- عسل

    عسل به عنوان یک شیرین کننده طبیعی، دارای خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و ترمیم کننده زخم است. عسل می‌تواند به مرطوب کردن دهان و بهبود زخم شانکر کمک کند.

    برای استفاده از این درمان طبیعی، یک لایه نازک از عسل خام را با استفاده از یک سواب پنبه یا انگشت خود روی آفت بمالید. بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند و دهان خود را با آب بشویید.

    5- آلوئه ورا

    آلوئه ورا یک گیاه آبدار است که قرن‌هاست به دلیل فواید دارویی و آرایشی استفاده می‌شود. ژل آلوئه ورا می‌تواند به کاهش درد، التهاب و تحریک ناشی از آفت کمک کند.

    برای بهره بردن از خواص آن مقداری ژل آلوئه ورا تازه از برگ آلوئه ورا استخراج کنید یا مقداری از آن را از یک فروشگاه بهداشتی بخرید. ژل را مستقیماً با استفاده از یک پنبه یا انگشت خود روی زخم شانکر بمالید.

    6- چای بابونه

    بابونه گیاهی است که دارای خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و تسکین دهنده است. چای بابونه می‌تواند به آرام کردن اعصاب و شل شدن ماهیچه‌ها و همچنین التیام زخم شانکر یا آفت کمک کند.

    برای استفاده از این دارو، یک فنجان چای بابونه دم کنید و بگذارید کمی خنک شود. یک تکه پنبه را در چای خیس کنید و آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی آفت قرار دهید. همچنین می‌توانید چای را بنوشید یا دهان خود را با آن بشویید.

    7- روغن نارگیل

    روغن نارگیل یک چربی سالم است که با خواص ضد میکروبی، ضد التهابی و ضد درد خود، می‌تواند به محافظت از دهان در برابر عفونت و کاهش درد و تورم زخم شانکر کمک کند.

    مقداری روغن نارگیل بکر را در مایکروویو یا روی حرارت ملایم ذوب کنید. روغن را با استفاده از یک سواب پنبه یا انگشت خود روی زخم شانه خود بمالید.

    آن را تا زمانی که ممکن است روی پوست بگذارید و در صورت نیاز دوباره استفاده کنید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید تا آفت دهان بهبود یابد.

    8- ماست

    ماست از آن جایی که حاوی پروبیوتیک‌ها است، که باکتری‌های مفیدی هستند که می‌توانند به تعادل فلور در دهان کمک کرده و از رشد باکتری‌های مضری که ممکن است باعث عفونت در آفت دهان شوند، جلوگیری کند.

    ماست همچنین دارای کلسیم است که به تقویت دندان‌ها و لثه‌ها کمک می‌کند. برای استفاده از آن، هر روز مقداری ماست ساده بخورید، ترجیحاً صبح و قبل از خواب.

    همچنین می‌توانید مقداری ماست را با استفاده از انگشت روی آفت بمالید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند و سپس دهان خود را با آب بشویید. این کار را دو تا سه بار در روز تکرار کنید تا زخم شانکر بهبود یابد.

    نتیجه

    آفت دهان مشکلات شایع اما آزاردهنده دهانی است که می‌تواند هر فردی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. در حالی که معمولاً در یک یا دو هفته خود به خود بهبود می‌یابد، می‌توانید برخی از این درمان‌های خانگی ساده را برای کاهش درد و تسریع روند بهبودی امتحان کنید. با این حال، اگر مبتلا به آفت‌های مکرر، شدید یا مداوم هستید، یا اگر علائم دیگری مانند تب، تورم غدد لنفاوی یا مشکل در بلع دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای باشد. که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

    درمان های خانگی آفت دهان
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous Articleعلت یبوست چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟
    Next Article زونا چیست و آیا بیماری زونا واگیردار است؟
    شیدا بخشی
    شیدا بخشی

    شیدا بخشی هستم کارشناس ارشد ادبیات و علاقمند به حوزه تولید محتوا. از سال 1402 برای مجله باسلامت می‌نویسم.

    Related Posts

    چگونه شطرنج می‌تواند سلامت و تندرستی شما را افزایش دهد

    نوامبر 1, 2024

    علائم مهم سرطان سینه چیست و چگونه درمان میشود؟

    اکتبر 19, 2024

    علت تاری دید ناگهانی چیست و چه راه درمانی دارد؟

    می 23, 2024

    2 دیدگاه

    1. شادی on اکتبر 25, 2023 3:10 ب.ظ

      بد دردیه این آفت دهان ☹️ و منو دیونه کرده امیدوارم با مقاله خوبتون بتونم از شرش خلاص بشم. 😍😁😂

      Reply
      • باسلامت on اکتبر 25, 2023 3:11 ب.ظ

        حتما شادی جان موارد رو بخون و رعایت کن مشکلت حل میشه 😎

        Reply

    Leave A Reply Cancel Reply

    😊 😁 😂 😍 ☹️ 😎 🤓 🥺 😘 😅 🧐 😇 😌 🤩 🤯 😒 😐 😳 😔 🌷 😊

    مقالات جدید باسلامت

    شیرازی ها از روانشناسان خوبی که به آن ها کمک کرده اند گفتند.

    ژانویه 11, 2025

    هپاتیت چیست؟ راه های انتقال، جلوگیری و درمان

    ژانویه 4, 2025

    ایدز چیست؟ راه های انتقال، جلوگیری و درمان

    دسامبر 28, 2024

    شپش عانه (تناسلی) چیست؟ راه های انتقال، جلوگیری و درمان

    دسامبر 26, 2024

    تبخال تناسلی چیست؟ راه های انتقال، جلوگیری و درمان

    دسامبر 22, 2024

    چگونه شطرنج می‌تواند سلامت و تندرستی شما را افزایش دهد

    نوامبر 1, 2024

    علائم مهم سرطان سینه چیست و چگونه درمان میشود؟

    اکتبر 19, 2024

    علت تاری دید ناگهانی چیست و چه راه درمانی دارد؟

    می 23, 2024

    عمل هیسترکتومی چیست و چگونه انجام میشود؟

    فوریه 2, 2024

    شورت یکبار مصرف چیست و چه کاربردی دارد؟

    ژانویه 29, 2024
    باسلامت باشید.

    مجله اینترنتی باسلامت در سال 1402 با هدف اطلاع رسانی در حوزه سلامت و پزشکی راه اندازی شده است.

    صفحات پربازدید
    آیا تبخال تناسلی درمان قطعی دارد؟ آیا هپاتیت قابل درمان است؟ آیا کاندوم از انتقال تبخال تناسلی جلوگیری می کند؟ آیا کاندوم از انتقال هپاتیت جلوگیری میکند؟ انواع شورت یکبار مصرف زنانه و مردانه انواع عمل هیسترکتومی انواع هپاتیت کدامند؟ انواع گوش درد بعد از هیسترکتومی چه بخوریم؟ بهترین دارو برای درمان گوش درد چیست؟ تشخیص و آزمایش هپاتیت چگونه است؟ تفاوت بین HIV و ایدز چیست؟ تفاوت بین کیست و توده سرطانی چیست؟ درمان بیماری زونا درمان های خانگی آفت دهان درمان های خانگی یبوست دلیل گوش درد چیست؟ روش های درمان سرطان سینه زگیل تناسلی در زنان چگونه است؟ زگیل تناسلی در مردان چگونه است؟ زگیل تناسلی چگونه منتقل می شود؟ شپش عانه چگونه منتقل می‌شود؟ علائم زگیل تناسلی چیست؟ علائم سیاتیک دوران بارداری علت تکرر ادرار در مردان چیست؟ عوارض بعد از جراحی هیسترکتومی عوارض زگیل تناسلی فواید شطرنج برای کودکان ماموگرافی چیست مراحل ویروس اچ آی وی (HIV) کدامند؟ نشانه های تکرر ادرار هیسترکتومی برای چیست؟ چه چیزی باعث تاری چشم میشود؟ چه چیزی باعث سرطان سینه می‌شود؟ چگونه از زگیل تناسلی پیشگیری کنیم؟ چگونه بفهمیم ایدز داریم یا نه؟ چگونه زگیل تناسلی را درمان کنیم؟ چگونه می‌توانم بفهمم که همسرم تبخال تناسلی دارد؟
    لینک های مفید
    • دکتر اچ پی وی
    • ماساژور صورت
    • بهترین برند کاندوم
    • بهترین رنگ لاک ناخن
    © 2025 کلیه حقوق برای مجله باسلامت محفوظ است.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.