درد در هر قسمتی از بدن که باشد، نشانه یا هشداری است که نباید آن را نادیده بگیرید، زیرا ممکن است نشانه از یک بیماری زمینهای…
دلیل گوش درد چیست؟
همانند تمام دیگر دردهای جسمانی که علل مختلفی دارند، گوش درد نیز میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که بر گوش یا ساختارهای مجاورش تأثیر میگذارد. برخی از علل شایع گوش درد عبارتند از:
عفونت گوش
عفونت گوش، یکی از شایعترین علل درد گوش، به خصوص در کودکان است. این عفونت زمانی رخ میدهد که باکتریها یا ویروسها وارد کانال گوش یا گوش میانی میشوند و باعث التهاب و تجمع مایع میشوند.
همچنین بهتر است بدانید عفونت گوش میتواند گوش خارجی (اوتیت خارجی) یا گوش میانی (اوتیت میانی) را درگیر کند. عفونت ناراحت کنندهای که باعث درد شدید، تب، کاهش شنوایی و تخلیه از گوش میشود.
تجمع جرم گوش
جرم گوش یک ماده طبیعی است که از گوش در برابر گرد و غبار، آلودگی و باکتری محافظت میکند. با این حال، گاهی اوقات جرم گوش، اگر بیش از حد جمع شود و مجرای گوش را مسدود کند، می تواند باعث درد، خارش، کاهش شنوایی و عفونت شود.
جسم خارجی در گوش
گاهی اوقات، اشیاء کوچک مانند دانهها، سوابهای پنبهای، حشرات یا ذرات مختلف میتوانند در مجرای گوش گیر کرده و باعث تحریک، التهاب یا عفونت شوند. بروز این اتفاق میتواند منجر به درد، خونریزی، کاهش شنوایی و آسیب به پرده گوش شود.
آسیب به گوش
ضربه به گوش یا اطراف آن میتواند باعث درد و تورم شود. این ممکن است به دلیل تصادف، افتادن، ضربه یا سوراخ شدن اتفاق بیفتد. آسیب به گوش همچنین میتواند به پرده گوش یا استخوانهای گوش میانی آسیب برساند.
آلرژی
یکی دیگر از علل درد گوش، واکنشهای آلرژیک هستند. این حساسیت به برخی مواد مانند گرده، کنههای گرد و غبار، شوره حیوانات یا غذا میتواند باعث التهاب و احتقان در بینی و گلو شوند.
اهمیت این اتفاق اینجاست که میتواند شیپور استاش را که گوش میانی را به پشت بینی و گلو متصل میکند، تحت تاثیر قرار دهد. شیپور استاش به تنظیم فشار و تخلیه در گوش میانی کمک میکند.
هنگامی که این ناحیه با علائم آلرژی مسدود میشود، میتواند باعث درد و فشار در گوش شود که بسیار آزار دهنده است و بهتر است برای رفع علل این درد، فورا به پزشک مراجعه شود.
تغییرات فشار
تغییرات فشار هوا به دلیل تغییرات ارتفاع (مانند پرواز با هواپیما)، غواصی در زیر آب یا رانندگی در مناطق کوهستانی میتواند بر شیپور استاش تأثیر بگذارد و باعث درد و ناراحتی در گوش شود. این به عنوان باروتروما نیز شناخته میشود.