چگونه بفهمیم ایدز داریم یا نه؟

تنها راه برای دانستن اینکه آیا ایدز دارید یا نه مراجعه به یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی است که می‌تواند آزمایش‌ها و معاینات را برای تأیید تشخیص این بیماری انجام دهد. در صورت داشتن علائم ایدز مانند تب، تعریق شبانه، اسهال، برفک دهان یا زونا که ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر در معرض خطر ابتلا به ایدز هستید، مانند فعالیت جنسی، تزریق مواد مخدر، سفر به مناطق آندمیک یا داشتن عفونت مزمن HIV، باید به طور منظم آزمایش دهید.

راه های انتقال ایدز کدامند؟

همانطور که در بالا ذکر شد، ایدز توسط ویروس HIV ایجاد می‌شود که از طریق تماس مستقیم با خون آلوده یا مایعات بدن فرد آلوده، به ویژه در حین فعالیت جنسی، منتقل می‌شود.

این بدان معنی است که هر فردی که HIV دارد می‌تواند آن را به شریک زندگی خود منتقل کند، حتی اگر هیچ علامت یا نشانه‌ای از عفونت نداشته باشد. زیرا این ویروس دارای مراحل مختلفی است.

همچنین در صورتی که مادر به عفونت HIV مبتلا باشد، اچ‌آی‌وی می‌تواند به جنین در دوران بارداری، زایمان یا شیردهی منتقل شود، اچ آی وی هر فردی را که در معرض این ویروس قرار دارد، صرف نظر از سن، جنسیت یا گرایش جنسی، آلوده می‌کند.

با این حال، برخی از عوامل می‌توانند خطر ابتلا به HIV را افزایش دهند، مانند:

  • داشتن رابطه جنسی محافظت نشده واژینال، مقعدی یا دهانی با فرد مبتلا که می‌تواند غشاهای مخاطی یا اندام تناسلی را در معرض ویروس قرار دهد.
  • داشتن چندین شریک جنسی یا یک شریک جنسی جدید که احتمال قرار گرفتن در معرض ویروس را افزایش می‌دهد
  • داشتن یک عفونت مقاربتی (STI) یا زخم تناسلی که می‌تواند حساسیت به ویروس را افزایش دهد.
  • استفاده مشترک از سوزن‌ها، سرنگ‌ها یا سایر تجهیزات تزریقی با فرد مبتلا که می‌تواند ویروس را وارد جریان خون کند.
  • دریافت خون، پیوند عضو، یا سایر اقدامات پزشکی که شامل استفاده از خون یا فرآورده‌های خونی آلوده است که می‌تواند ویروس را به بدن منتقل کند.
  • خالکوبی، سوراخ کردن، یا انجام طب سوزنی با تجهیزات غیراستریل نشده‌ای که روی یک فرد آلوده استفاده شده است، که می‌تواند پوست را سوراخ کرده و در معرض ویروس قرار دهد.
  • تماس با زخم‌ها، بریدگی‌ها یا زخم‌های باز فرد آلوده که می‌تواند به ویروس اجازه دهد از طریق پوست شکسته وارد بدن شود.